Kora tavaszi barangolás a hóvirágok között

Hóvirágok (fotó: Halász Antal)
2019
10
március
Helyszín: Szokolya – Királyrét
Besorolás: Könnyű séta

Megérkezett a tavasz Királyrétre. Elindultak párzó helyeikre a gyepi békák, felébredtek álmukból a mocsári teknősök, az erdő tavaszi madárdaltól hangos, a hóvirágok pedig már virítanak a Szén-patak mentén.

Ez a sokak számára kedves kis növény éveken keresztül a nagyüzemi virággyűjtők áldozata volt, hála azonban a védelemnek és a szemléletformálásnak, mára egyre több helyen újra, akár tömegesen megjelent.
Éljük át együtt a kora tavaszi erdő hangulatát, töltődjünk fel az ébredő természet adta neszekkel és illatokkal, miközben megcsodáljuk a kikelet első hírnökeit.

A túra előzetes bejelentkezéshez kötött!

Helyszín:

Szokolya – Királyrét

Időpont:

11:30

Túra hossza, időtartama:

4-5 km, 2,5 óra

Találkozó:

11:30, Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Tarjányi Nikolett

E-mail:

tarjanyin@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4668, +36 27 585 625 (munkaidőben)

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

Királyréti tanösvény

A Királyréti tanösvény a Börzsöny szívében, 2,9 km hosszan húzódik. A kilenc állomásból álló útvonalon megismerkedhet az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.