Kincskereső kaland a Jókai-kertben

Ismerkedés a Kőpark tanösvénnyel (Fotó: Halász Ferenc)
2018
31
március
Helyszín: Budapest XII. kerület
Besorolás: Könnyű séta

Kutakodj a térképen, oldd meg a feladványokat, fejtsd meg a kódot s már el is jutottál a kincsesládához! A húsvéti ünnep jegyében várjuk a családokat egy kis kerti felfedező játékra és persze a tojásfestés sem marad el.

Előzetes bejelentkezés szükséges, lehetőség szerint március 29-ig.

Helyszín:

Budapest XII. kerület

Időpont:

10:00-12:00

Találkozó:

Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21., GPS: 47.49847, 18.99274)

Részvételi díj:

kedv./családi: 750 Ft/fő, teljes árú: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

Telefon:

+36 30 663 4670 (munkaidőben)

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.