JÓKAI KERTJE – CINCÉR KÁZMÉR BIRODALMA (iskoláknak, óvodáknak)

Cincér Kázmér Birodalma a Jókai-kertben – Madárles
2018
25
szeptember
-
2018
26
szeptember
Időpont: 2018.09.25 - 2018.09.26
Helyszín: Budapest XII. kerület
Besorolás: Rendezvény

Programjainkat a különböző korosztályok érdeklődésének megfelelően állítottuk össze, amelyekre szeptember 25-én az óvodás, 26-án az iskolás csoportokat várjuk. Ismerjük meg együtt a városi életmódhoz alkalmazkodott állatokat, vagy épp a főváros föld alatt rejtőzködő értékeit!

Ezen a két a napon kifejezetten óvodás és iskolás csoportokat várunk az Igazgatóságunknak otthont adó, természetvédelmi oltalom alatt álló kertbe. A XII. kerületi, parknak is beillő kert fáit valaha még Jókai Mór ültette. Híres írónk nyári rezidenciája volt ez a hely, melynek kialakítása és berendezése máig az ő keze nyomát viseli. Számunkra azonban legalább ilyen fontos, hogy az évszázados fák lombjaiban madarak sokasága fészkel, a fák ágain mókus ugrál, és a híres rózsakertben, vagy az árnyékban meghúzódó komposztkasban rovarok tömege keresgél élelem után.

A helyszínre érkező csoportok az alábbi témákat bemutató állomásokat járhatják végig. Kérjük, hogy jelentkezésükkor az állomásokból 5-öt válasszanak ki, amely a legjobban érdekelné Önöket! (Tapasztalatunk szerint ennél több állomás végigjárása már megterhelő a gyerekeknek.)

  • Madárgyűrűzés
  • Élő kutyás bemutató (felelős állattartás)
  • Budapest barlangjai – barlangi kúszópálya (ajánlott korosztály: nagycsoportostól 12 éves korig)
  • Magyarország madarai – az ország legteljesebb madárkiállítása, madárhangos játékkal
  • Vadak a városban – róka, nyest, vakond stb. szőrmesimogatóval
  • Kerti rejtély – nyomkövető játék a kertben
  • A Duna élővilága – horgászós játék
  • Élet a komposztkasban – barátaink a rovarok
  • Kézműves foglalkozás

A programon való részvétel 2-3 órát vesz igénybe. Kérjük, hogy jelentkezésüket szeptember 14-ig küldjék meg a lenti e-mail címre.

A programokat eső esetén is megtartjuk, korlátozott programkínálattal!

Helyszín:

Budapest XII. kerület

Időpont:

9:00-15:00

Találkozó:

Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21., GPS: 47.49847, 18.99274)

Részvételi díj:

400 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Lichter Katalin

E-mail:

lichterk@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 269 9429 (munkaidőben)

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.