CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN: A Hiúz nyomában – földön és az égen

Királyrét – A Hiúz nyomában – földön és az égen
2018
13
április
Helyszín: Szokolya – Királyrét
Besorolás: Könnyű séta

A Hiúz Háztól szürkület előtt induló túránkon megismerkedhetnek a tavaszi erdő hangjaival, fényeivel, alkonyati arcával. Utunk során keressük a tavaszi ébredés jeleit, nyomait, felfedezzük régi korok tájhasználatának emlékeit. Sötétedés után csillagász szakemberek segítségével megfigyelhetjük a tavaszi égbolt csillagképeit a Börzsöny felett – többek között a Hiúz (Lynx) csillagképet is, amely nem éppen kicsi és pont aznap fog a fejünk felett delelni!

A programon nagy távcsővel fürkésszük az eget, de minden kisebb-nagyobb távcsövet érdemes elhozni!
A túrát az MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klubbal közösen szervezzük.

Előzetes bejelentkezés szükséges! Lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig.

Helyszín:

Szokolya – Királyrét

Túra hossza, időtartama:

2-3 km, 4,5 óra

Találkozó:

17:30, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedv./családi: 1200 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Takáts Margit

E-mail:

kiralyret@dinpi.hu

Telefon:

+36 27 585 625 (munkaidőben)

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

Királyréti tanösvény

A Királyréti tanösvény a Börzsöny szívében, 2,9 km hosszan húzódik. A kilenc állomásból álló útvonalon megismerkedhet az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.