Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete?

Hóvirágok (fotó: Halász Antal)
2019
02
március
Helyszín: Szokolya - Királyrét
Besorolás: Könnyű séta

A februári erdőben még a tél az úr vagy már kezdődik a tavasz? Egy órás terepi sétánk során ennek jeleit keressük a természetben, hiszen március elején, egy gyakran tavaszias február után ez nem is olyan egyértelmű. A teremben kézműveskedés, mikroszkópok, fejtörők, rejtvények várják a családok apraját-nagyját.

Tartsanak velünk a gyerekek, szülők, nagyszülők, keresztszülők is – fedezzük fel a környezetünket együtt, családi körben!


Előzetes bejelentkezés szükséges!
Lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig.

Helyszín:

Szokolya - Királyrét

Túra hossza, időtartama:

2 km, 2 óra (ebből terepi rész 1 óra)

Találkozó:

11:00 és 14:00, Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368)

Részvételi díj:

2600 Ft/család/alkalom (amely a kiállítás belépődíját is tartalmazza)

Kapcsolattartó:

Takáts Margit

E-mail:

kiralyret@dinpi.hu

Telefon:

+36 27 585 625 (munkaidőben)

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.