Cincér-túra a Pilisben

Címerállatunk. a havasi cincér (Fotó: ifj. Darányi László)
2019
11
július
Helyszín: Szentendre
Besorolás: Könnyű séta

Különleges túránk alkalmából címerállatunk, a havasi cincér nyomába eredünk, mely 2019-ben az "Év Rovara" címmel büszkélkedhet.

A túra során megismerhetjük e színpompás, fejedelmi megjelenésű védett bogarat, mely elsősorban hazánk öreg bükköseinek lakója. A hím vagy a nőstény csápja hosszabb a testénél? Egyáltalán hol élnek? Tényleg több évig fejlődnek a fakéregben lerakott lárvák? Lessük meg együtt ezt a színpompás, gyönyörű védett rovart!    

A túrák csak napos idő esetén indulnak. Kérjük, előzőleg tájékozódjon a honlapunkon és Facebook-oldalunkon!

Előzetes bejelentkezés szükséges!
Jegyvásárlás ITT >>

Helyszín:

Szentendre

Túra hossza, időtartama:

1-2 km, 1,5 óra

Találkozó:

18:00 Szentendrén a Dömörkapu parkolóban (GPS: 47.695645, 18.998734)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Dr. Jankainé Németh Szilvia

E-mail:

nemethsz@dinpi.hu

Telefon:

06306634614

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.