Cincér-túra a Börzsönyben

Havasi cincér (Fotó: Pintér Balázs)
2019
13
július
Helyszín: Nagymaros
Besorolás: Könnyű séta

Különleges túránk alkalmából címerállatunk, a havasi cincér nyomába eredünk, mely 2019-ben az "Év Rovara" címmel büszkélkedhet.

A túra során megismerhetjük e színpompás, fejedelmi megjelenésű védett bogarat, mely elsősorban hazánk öreg bükköseinek lakója. A hím vagy a nőstény csápja hosszabb a testénél? Egyáltalán hol élnek? Tényleg több évig fejlődnek a fakéregben lerakott lárvák? Lessük meg együtt ezt a színpompás, gyönyörű védett rovart!    

Túra útvonal: A Diófa utcán fel a Templom-völgybe. A bükkös után a Jenő kúttól letérünk az országos kék turistaútról és a Rigó rétnél (átérünk a sárga jelzésre) a Gánti pihenőnél megajándékozzuk magunkat a Dunakanyar panorámájával. Vissza a hétvégi házak között leereszkedünk az Édeske cukrászdához. 

A túrák csak napos idő esetén indulnak. Kérjük, előzőleg tájékozódjon a honlapunkon és Facebook-oldalunkon!

Előzetes bejelentkezés szükséges!
Jegyvásárlás ITT >>

Helyszín:

Nagymaros

Túra hossza, időtartama:

6 km, 3 óra

Találkozó:

10:15, Nagymaroson, a Nagymaros-Visegrád megállóhelyen (GPS: 47.791540, 18.959167)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Bezeczky Árpád

E-mail:

bezeczkya@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 269 7258 (munkaidőben)

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

A Börzsöny

Évmilliókkal ezelőtt a Börzsöny ősvulkán tömbje közel 2000 méter magasan emelkedett a tenger szintje fölé. A későbbi kitörések nyomán kialakuló beszakadások illetve az erőteljes lepusztulások révén a mai legmagasabb pont – a 939 méter magas Csóványos – már „csak” huszadik a száz legmagasabb magyar hegycsúcs listáján.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.