Bunker túra

Bunker túra (Fotó: DINPI archívum)
2019
30
március
Helyszín: Esztergom - Kertváros
Besorolás: Közepes túra

BETELT! Az esztergomi lőtér nemcsak természeti értékek kincsesbányája, de katonai emlékeket is bőséggel megőrzött a Világháborúk idejéből. Sétánk során felmegyünk a kilátó toronyba, mely cirill betűs feliratokat rejt a belső falán.

Megnézzük a volt tankbeállók nyomait, és egy épségben fennmaradt, a föld alatt rejtőző bunkerbe is lemegyünk. A terülten kialakított hadifogoly temetőben 2-3 000 katona fekszik végső nyughelyén, az Ő emlékükre állított székelykapu félfáin olvashatjuk neveiket. Utunkat védett növényritkaságok szegélyezik, megismerkedünk a terület természeti értékeivel. Előzetes bejelentkezés szükséges!


FIGYELEM! A program létszáma betelt, a túrát legközelebb április 6-án és 13-án hirdetjük meg!

Figyeljék honlapunkat, Facebook-oldalunkat, vagy iratkozzanak fel elektronikus hírlevelünkre ITT >>
Csoportoknak rendelhető programként is ajánljuk >>

Helyszín:

Esztergom - Kertváros

Túra hossza, időtartama:

5 km, 3 óra

Találkozó:

10:00, a Kökörcsin Ház parkolója (Esztergom kertváros, GPS: 47.74802, 18.73724)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

dr. Jankainé Németh Szilvia

E-mail:

nemethsz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4614 (munkaidőben)

Kökörcsin Ház Erdei Iskola

A Kökörcsin Ház a központja a Nemzeti Park helyi környezeti nevelésének, aminek keretében iskolai csoportok, egyesületek, turistacsoportok számára kínálunk programokat a ma már természetvédelmi oltalom alatt álló volt katonai gyakorlótéren.

Tovább

Strázsa-hegyi tanösvény

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.