Békamentés Farmoson

Békamentő - Gólyaváró Családi Nap Farmoson 2016 (Fotó: Kálmán Gergely)
2018
01
március
-
2018
31
március
Időpont: 2018.03.01 - 2018.03.31
Helyszín: Farmos
Besorolás: Könnyű séta

Március 1-jén kezdetét veszi a békamentési időszak. A munka a békaterelő kerítések megépítésével indul, innentől kezdve pedig béka béka hátán, elkél minden segítő kéz Farmoson! A DINPI munkatársai minden érdeklődő számára lehetőséget biztosítanak, hogy bekapcsolódjanak hazánk egyik legsikeresebb közúti kétéltű-mentési akciójába. Kis szerencsével akár több ezer békával is találkozhatnak az igazán elszánt békabarátok.

Az akción való részvételhez, csoportoknak és egyéni érdeklődőknek is, előzetes bejelentkezés szükséges!

Csapadékos időben gumicsizma viselete ajánlott.

www.bekamentok.blog.hu; facebook/FarmosiBekamentok


Helyszín:

Farmos

Túra hossza, időtartama:

2 km, megbeszélés szerint

Találkozó:

reggelente 8 óra körül (hétvégén általában később), a program a farmosi vasúti megállóhelytől indul, ill. ugyanide érünk vissza, miután a Kékbegy tanösvénynél elengedtük az állatokat (GPS: 47.355271, 19.837533)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Németh András

E-mail:

nemetha@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 236 8351 (munkaidőben)

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest-megye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.