BARLANGOK HÓNAPJA – "Föld alatti világ a fővárosban" a Szemlő-hegyi-barlangban

Szemlő-hegyi-barlang állás
2019
22
március
Helyszín: Budapest II.
Besorolás: Könnyű séta

A barlangi belépőjegyek megváltásával a csoportok egy térítésmentes, interaktív földrajzórán vehetnek részt! A 2 - 2,5 óra időtartamú program keretében izgalmas földrajzóra színhelyévé válik a Szemlő-hegyi-barlang.

Egy rövid prezentáció után a barlangban közvetlenül interaktív formában kerülnek bemutatásra a barlangban lejátszódott folyamatok, és azok eredményei. Szó lesz még a kőzetek keletkezéséről, kőzettípusokról, karsztosodásról, karsztformákról, összehasonlítjuk a hideg- és termálvizes barlangokat. Követjük a víz útját a föld alatt térben és időben, ezzel megválaszolva a kérdést, hogyan került egy hatalmas barlanglabirintus a kétmilliós metropolisz alá. A vezetők beszélnek a barlangok védelméről és annak fontosságáról, hazánk karsztvidékeiről és jelentősebb barlangjairól. Egyszóval mindenről, amit a barlangokról tudni lehet! A program lezárásaként a csoport az egykori felfedező bejáraton hagyhatja el a barlangot, ahol kiérve a felszínre gyönyörű panoráma várja a látogatókat.

A PROGRAMOKAT MEGTARTJUK AZ ALÁBBI NAPOKON IS: MÁRCIUS 8. és MÁRCIUS 29.

A program hossza várhatóan 120-150 perc, a részvételi díj a barlangi belépő ára.

A kedvezményekről bővebben >>

Helyszín:

Budapest II.

Túra hossza, időtartama:

könnyű séta, 120-150 perc

Találkozó:

13:00, Szemlő-hegyi-barlang fogadóépülete (Budapest II., Pusztaszeri út 35., GPS: 47.52769, 19.02424)

Részvételi díj:

A barlangi belépő ára

E-mail:

szemlohegy@dinpi.hu

Telefon:

+36 1 325 6001 (munkaidőben)

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem filmjeinek megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.