Az Iváni-hegy ördöge

Ördög-szikla + Európa Diploma logó
2019
06
április
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Közepes túra

Túránk a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye.

Hogy ki is ’Szentiván ördöge? A túránk során erre is fény derül. A távcsövét senki se hagyja otthon, hiszen utunkon a terület madaraival is találkozhatunk!

Utunk a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Terület olyan részeit is érinti, amelyek csak Igazgatóságunk vezetett túrái során látogathatóak.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Pilisszentiván

Túra hossza, időtartama:

7 km, 4 óra

Találkozó:

10:30, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előttPilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt (GPS: 47.6120000, 18.8844100)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Karlné Menráth Réka

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 477 6720 (munkaidőben)

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található Látogatóközpontunkban természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület jellemző élőhelyeit, nagyvadfajait, lepkéit és tájtörténetét. A területen két tanösvény található: a Nagykovácsiból elérhető Nagy-Szénás és a Pilisszentivánról induló Jági. Utóbbit bejárhatjuk a Látogatóközpontban kapott természetvizsgáló hátizsákokkal is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.