A kiemelt jelentőségű, országosan ritka pannon szikes, vizes élőhelyek rekonstrukciója a Gerje-Perje-síkon

széchényi 2020
Időszak: 2016.01.04 - 2020.07.31
Téma: Élőhelyek helyreállítása
Forrás: VEKOP

A projekt egyik fő célkitűzése a védett Galgahévízi láprét, az Alsó-Tápió és a patakvölgyek, valamint a Székek és a Jászkarajenői puszták kiemelt jelentőségű természet-megőrzési területeken, valamint a Jászkarajenői puszták különleges madárvédelmi területen található vizes élőhelyek vízellátásának biztosítása, a hosszabb ideig tartó felszíni vízborítás elérése, mely beavatkozások kedvező hatással lesznek a területek talajvíz- háztartására is.

A másik fő célkitűzés, a Nagykáta-egreskátai majorban megvalósított beruházás eredményeként egy olyan színvonalú téli szálláshely kialakítása, mely hosszú távon is biztosítaná a Nyík-réten zajló külterjes állattartás fenntartását, és ezen keresztül a Hajta mente természet-megőrzési területen a Natura 2000 jelölő fajok és élőhelyek megőrzését.

A pályázat időtartama alatt is megrendezésre kerül minden tavasszal a farmosi Békamentő Gólyaváró Családi Nap, ahol a pályázat célkitűzései és eredményei is bemutatásra kerülnek.
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.