Tölgyültetés a Hegyen

Tölgy ültetés a Sas-hegyen

A Sas-hegy elfogyasztotta a 60. születésnapjára kapott tölgytortát.

A XI. kerületi TATA cég 2018. november 7-én végezte hagyományos önkéntes munkáját a Sas-hegyi Természetvédelmi Területen. A negyven fős nemzetközi társaság a déli, hegylábi területen (a Life4OakForests projektterületen) ültette el azokat a már csírázásnak indult molyhos tölgy makkokat, melyeket az október 13-i családi napon ültettek cserépbe a gyerekek. A 60 éve védett hegy így fogyasztotta el születésnapi tortáját. Ezen kívül a fiatal, pár éves csemeték körül is kitisztították a területet. A ragyogó őszi időben végzett terepi munkát közös főzéssel fejezték be.

Sz. Mosoni Dóra
Life4OakForests projektkommunikációs felelős
DINPI

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. 

Tovább

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk." (Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.