Fotókiállítás és album a Duna-menti nemzeti parkokról

Kép a most megjelent Albumból (KUDICH - ZSIRMON)

Június 7-én ünnepélyes keretek között nyitották meg „A természet menedékei: A Duna-menti nemzeti parkok világa” című fotókiállítást.

A ceremónia a képeknek helyet adó Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában zajlott, ahol dr. Korsós Zoltán, a múzeum főigazgatója és Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója mondtak köszöntőbeszédet. Az eseményen Winkler Róbert „Nagyvárosi természetbúvár” című könyvének dedikálással egybekötött bemutatója is lezajlott.

A kiállított fotók két fotóművész, Kudich Zsolt és Zsirmon Réka munkái, akik a Duna-menti nemzeti parkokat végigjárva hónapokon keresztül készítették el páratlan felvételeiket a folyó különleges élővilágáról.

A kiállított anyagból készült egy magyar nyelvű album is Igazgatóságunk gondozásában „A természet menedékei a Duna mentén” címmel. A kötet a képek elkészítésének helyszínként szolgáló védett területeket és a hozzájuk kapcsolódó legendákat is bemutatja.

„A természet menedékei: A Duna-menti nemzeti parkok világa” című fotókiállítás 2016. június 1. és július 17. között tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában.

„A természet menedékei a Duna mentén” című album kapható az Igazgatóságunk épületében található Zöld Boltban (1121 Budapest, Költő u. 21.)  és hamarosan bemutatóhelyeinken is!

A galériában betekintést nyerhetnek a megnyitó pillanataiba, valamint a most megjelent album képeibe.

DANUBEPARKS STEP 2.0 A Duna-menti Védett Területek Hálózatának továbbfejlesztése a Duna természeti örökségének megőrzése céljából.

Megvalósult

A Duna-menti védett természeti területek szövetségének, a Danubeparks-nak a közös pályázata.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.