BARLANGOLJUNK! Március a barlangok hónapja

Csoda a Pál-völgyi-barlangban (fotó: Kiss Attila)

Országszerte immár harmadik alkalommal kerül meghirdetésre a Magyar Nemzeti Parkok és a Magyar Turizmus Zrt. nagyszabású kampánya, amelynek célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. Az érintett nemzetipark-igazgatóságok, így a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is egész hónapban kedvezményekkel, különleges programokkal várja látogatóit!

Látogassanak el márciusban a Pál-völgyi- vagy a Szemlő-hegyi-barlangba és a belépőjegy árából 100 Ft, ill. 150 Ft kedvezményben részesülhetnek, a tavaszi szünetben pedig minden látogatónk kedvezményes kombinált belépőjegyet vásárolhat!

BELÉPŐJEGYEK

... egész hónapban:

Pál-völgyi-barlang: teljes árú: 1300 Ft/fő, kedvezményes: 1000 Ft/fő;
Szemlő-hegyi-barlang: teljes árú: 1150 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő.

... a tavaszi szünetben (március 24-29.):
Kombinált belépőjegy: 1600 Ft/fő, amely a második barlangba a belépőjegy megvásárlásától számított 1 éven belül felhasználható.


KIEMELT PROGRAMOK a "Barlangolás" jegyében

Az érdeklődő kicsik és nagyok részt vehetnek egy barlangi túrán, egy előadás keretében együtt merülünk el e lebilincselő téma rejtelmeiben, majd megtekinthető interaktív kiállításunk, barlang feletti tanösvényünk. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Tematikus programunk csoportok számára egész évben megrendelhető!

Március 10., csütörtök
Barlangolás – Föld alatti világ a főváros alatt >>
Március 25., péntek
Barlangolás – Föld alatti világ a főváros alatt >>


A BARLANGOLÁS kampány keretében országszerte elérhető programokról bővebben >>

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem filmjeinek megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.